vrijdag 13 juli 2018

't oud zot!

't oud zot? prettig gestoord? knettergek? midlifecrisis? .... noem het hoe je wil, maar van tijd tot tijd krijgen wij hier wel eens een zotte bui. En tijdens zo'n zotte bui ontstaan er dan ook wel eens regelmatiger zotte ideeën. Zoals bvb een matching-party-outfit ...
Hahaha, ja, je leest het goed. Een matching outfit? En dat voor iemand die echt niks heeft (of beter nog een afkeer heeft van) matching outfits.  


Het begon allemaal met de zoektocht naar stofjes om onze Sprinter bus om te toveren naar een camperbus. En zo trokken we dus vorige zaterdag met z'n tweetjes, manlief en ik, naar Kapellen naar de stoffenverkoop. Toen de stofjes gekozen waren, struinden we nog even langs de rekken en manlief koos prompt enkele leuke t-shirtstofjes voor zichzelf uit. T-shirt? voor hem? 

Al lang ben ik op zoek naar een geschikt patroon maar mannenpatronen zijn sowieso al moeilijk te vinden en in een maatje meer is dat helemaal een uitdaging. 

"Kunt ge niet van een versleten t-shirt een patroon tekenen?" was de vraag. 
Tja, theoretisch kan dat wel natuurlijk,  maar of dat dat in praktijk ook zo makkelijk gaat? Die dingen zijn immers al honderden keren gewassen, de hals is al wat uitgezakt, naden getrokken, .... Maar hoe kan ik nu de man van mijn leven zo'n simpele vraag weigeren? Dus dan toch maar overstag gegaan en beloofd dat ik het eens zou PROBEREN!!!

De iets duurdere stofjes toch nog maar even aan kant gelegd en nog samen even verder gekeken. En toen kwam ik uit op een prachtig paneel van Poppy, een kinderstofje dus eigenlijk en ook veeeeeeel te smal om een t-shirt uit te maken. Maar eigenlijk viel de prijs wel mee en met wat tellen en rekenen, dacht ik wel toe te komen om een t-shirt voor hem en een simpel recht rokje voor mij te maken uit 2 panelen. We trekken immers volgend weekend naar Neverland en daar is zo'n outfit echt wel oké. Dus prima, we gaan ervoor!

Een avondje los tornen, strijken, recht trekken, nameten, passen later ... lag het proefpatroon klaar. Oei .... het voorpand is zeker 10 cm smaller als het rugpand! Hmmm, wat nu gedaan? Ach, ik knip ze gewoon allebei op het breedste pand en zie dan wel verder. Ai, dan toch niet genoeg stof. Ok, rugpand wat smaller, voorpand op de breedte van het rugpand knippen dan maar. Omdat zo'n kinderpaneel natuurlijk niet geschikt is voor een 3XL heren t-shirt, moest er nog een en ander aangepast worden voor ik het voorpand kon knippen. Het voorpand is dus eigenlijk een colorblock. Want naast het paneel heb ik nog een stuk van de vlinderstof er bij aangezet. Met een beetje gepuzzel kreeg ik uit het paneel nog een mouw en uit de overschot van de vlinderstrook maakte ik een mouw uit twee delen. Ook het inzetten van de mouwen liep als een trein, nooit gedacht dat het zo makkelijk zou gaan .... maar toen kwam de eerste pasronde. De mouwen waren echt veel te groot, dus mouwen er terug uit, smaller gemaakt en er terug in. De halsbies heb ik, naar goede gewoonte er ook weer twee keer moeten uithalen, maar ach, drie maal is scheepsrecht zeker ;) Enfin, kort samengevat, het was een hele ervaring en die heeft uiteindelijk toch geresulteerd in een compleet 'over the top' t-shirt. Festvalproof!En ik had geluk, want de overschot van de stof was inderdaad nog net genoeg om voor mezelf een simpel recht rokje op elastiek te maken. Geen kunstwerk, niks speciaals, maar voor die 2 'oude' zottekes de perfecte set ;)


Wij zijn ermee weg nu ... P A R T Y - T I M E !
Geen opmerkingen:

Een reactie posten