donderdag 7 juni 2018

Easypeasy rok en een mega surprise

Toen ik enkele weken terug schoon schip aan het maken was en thuis alles aan het voorbereiden was op de thuiskomst van Eliene, kwam er iemand van de ruilgroep van St Job een stel tuinmeubelen ophalen die wij te ruil hadden. 
Op het moment dat die dame langskwam stond heel mijn tuintafel vol met kamerplanten. Na de tuinmeubelen ingeladen te hebben, bleven we nog even babbelen en van het ene kwam het andere. De dame in kwestie, Rita, was net verhuisd en was zo blij dat ze nu eindelijk wat ruimte had voor kamerplanten en ze stond vol enthousiasme onze planten te bewonderen. Onze planten die onherroepelijk de deur uit moesten want snijbloemen en kamerplanten in huis zijn geen goede combinatie met een kersverse longtransplant in huis. Terloops vertelt Rita me ook dat ze nog langs het containerpark moet want ze heeft een oude naaimachine bij die ze wil weg gooien. 

Een naaimachine? Weggooien? Mijn hart brak bijna ..... dus, ik mijn stoute schoenen aangetrokken en gevraagd "werkt ze nog?" Ja, ja, was het antwoord maar al dat gefrutsel en dat gesukkel met bril op en bril af was niks meer voor haar en zo werd ik dus de trotse bezitster van een stokoude Bernina. Na een grondige opkuisbeurt, blijkt het ding te draaien als een tierelier .... onnodig te zeggen dat er hier eentje super content was zeker :pAfgelopen weekend ging ik eindelijk ook aan de slag om een maxi-rok te maken. OMG, had ik maar eerder geweten dat dit zooooo eenvoudig kan. Peggy van 't Stofuiltje bracht me op het idee om in 1-2-3 een mooie lap stof om te toveren tot een superleuke maxirok. 

Hoe ga je te werk? 

Heupomtrek opmeten. Taille opmeten. Elastiek van de juiste lengte op de lap stof naaien. Zijnaad dichtnaaien (in dit geval met split want het is geen rekbare stof), zoom erin, split afwerken en klaar. Meer hoeft dat niet te zijn! 

Het mooie stofje  scoorde ik nog bij 't Stoffemieke. Nog een restantje van vorig jaar aan 40% daar kon ik toch niet aan voorbijgaan. En ook de waanzinnig mooie elastiek komt van daar. Klein nadeel .... de elastiek schuurt nogal, ik heb hem dus toch een keertje terug moeten loshalen en de stof bovenaan eraan gestikt. Nu zit er dus een fijn laagje stof op mijn buik en heb ik geen last meer van dat schuren #gevoeligvelleke ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten