zaterdag 19 mei 2018

Zoonlief in de spotlights


Na weken een beetje stiefmoederlijk behandeld te zijn, was zoonlief er nu toch ook wel weer eens aan toe om een beetje in de watten gelegd te worden. De laatste maanden heeft hij flink een tandje moeten bij steken en hebben we hem eigenlijk wel wat aan zijn lot overgelaten. Met cadeautjes maak je hem niet echt blij, dus dacht ik zijn t-shirtencollectie maar eens wat aan te vullen. Een puberzoon die blij is met iets wat mama gemaakt heeft, daar moet je van genieten, toch? Dus trok ik naar Essen naar 't Stofuiltje en kocht daar dit leuke paneel van Bipp, helaas bleek het te klein voor een heren t-shirt. Maar geen nood want in de zomer draagt hij dolgraag t-shirts zonder mouwen. Bovendien zijn die hoe langer hoe moeilijker te vinden in de winkel. Dus trok ik toch maar een keertje mijn stoute schoenen aan en ging aan de slag gegaan met het patroon van het Marlon shirt van LMV (zomer 2014 - editie 2). Het shirt zelf maakte ik al eerder, dus ik wist dat het perfect zou passen. Alleen wist ik niet of ik zo maar de mouw kon weglaten. Maar dat bleek allemaal goed mee te vallen.
Gewoon dezelfde naadwaarde aan gehouden als voor het gewone t-shirt en de naadwaarde naar binnen gestikt. Hoe simpel kan het zijn, toch?

En toen had ik de smaak goed te pakken. Dus nog meteen twee Marlons extra gemaakt. Eentje met een Stenzo-stofje (ook van bij 't Stofuiltje) en eentje met samenraapsels van allerlei overschotjes. De cassettebandjesstof was een coupon die ik ooit eens kocht omdat ik het zo tof vond, maar ook deze was te klein was voor een t-shirt. Ik had nog een overschotje zwart tricot, ook niet genoeg om een volledig voor- of rugpand van te knippen dat ik erbij kon combineren en omdat ik dan toch aan het puzzelen was (en eerlijk gezegd weer iets verkeerd had geknipt), heb ik nog een stukje nepleder er tussen gezet: monochromatic colorblocking of zoiets zeker ;)

Dat de t-shirts perfect zitten, gaan jullie op mijn woord moeten geloven. Op de foto gaan, is immers net een brug te ver .... van wie zou hij dat hebben ....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten