woensdag 16 mei 2018

Home sweat home! en een reden om terug achter de naaimachine te kruipen ...


Home sweat home! Na drie maanden ziekenhuis  durven we het haast niet meer te geloven, maar ja, ze is thuis, onze lieve Eliene! <3 Wat 'maar' een longontstekingske leek, kwam plots in een stroomversnelling - of zeg gerust een tornado terecht en op 19 maart kreeg onze schat nieuwe longen. Na een lang en moeizaam traject kwam ze gisteren eindelijk thuis. En zo een gebeurtenis kunnen we natuurlijk niet ongezien laten voorbij gaan.  Met man en macht werd er geknutseld en geschilderd en werd een warm welkom voorbereid.
Je had haar moeten zien stralen toen ze het zag...


Maar  wie ons ook maar een beetje kent, weet dat wij onze vreugde graag delen en er graag iets  mee doen. En zo ontstond het idee om dit jaar eens iets anders te doen voor Music for Life. Music for life??? hoor ik je nu denken ... Ja, ik weet het, het is nog ver af, maar je kan nooit vroeg genoeg  beginnen als je zelf  aan de slag wil gaan voor het goede doel.  Maar jullie doen toch elk jaar mee aan Music for Life ... denken sommigen onder jullie nu misschien. Klopt, maar dit jaar willen we ons extra inzetten voor , uiteraard, orgaandonatie en mensen met een longtransplantatie.  En daarom kozen we voor een actie voor 'Re-born to be alive' want ook onze schat werd herboren! Over de VZW zelf vertel ik jullie later nog wel meer,  nu eerst even over de actie zelf.

Uren en uren in het ziekenhuis hebben al heel wat gehaakte knuffels, sjaals en dekens opgeleverd. Zowel mijn duimen als mijn ellebogen zijn me daar niet zo dankbaar voor, dus rees het idee om iets te naaien. Het ene idee na het andere kwam ten berde en werd eigenlijk al meteen even snel terug afgevoerd. En toen ging er een lichtje branden. Ik naai ontzettend graag tassen, dus waarom geen leuke tas maken. Onder het motto 'a lady can never have enough bags' startte dus de zoektocht naar een leuk en haalbaar patroon dat ik bovendien moet mogen gebruiken van de ontwerp(er)(ster).
En zo trok ik mijn stoute schoenen aan en stuurde Ann van Jace Did It! een mailtje om haar te vragen of ik haar patroontje van de tienertas zou mogen gebruiken. En Ann, om eerlijk te zijn, ik had er niet op gerekend. En al helemaal niet op het antwoord dat ik op mijn mail mocht ontvangen. Niet alleen kreeg ik de toestemming om het patroon te gebruiken, meer nog Ann draagt het project en warm hart toe en heeft zelfs aangeboden om mee te helpen ... En weer sta ik ervan versteld hoeveel mensen ons een warm hart toedragen. 

Maar met een mailtje sturen alleen kom je er uiteraard niet. Dus hoog tijd om zelf achter de naaimachine te kruipen. En zo rolde hier de eerste van hopelijke vele shopper-tassen van de band. Het eerste exemplaar werd er eentje met een beetje een 'reis'-look. Doet een mens al wat vooruit denken aan de zomer die voor de deur staat. De bodem maakte ik uit kunstleder, de eerste keer trouwens dat ik met kunstleder werkte. De eerste maar beslist niet de laatste keer. Het geeft toch meteen een beetje iets extra aan de tas, niet?
 


De gehaakte knuffels etc, de tassen en nog veel meer, komen mondjes maat te koop hier en op facebook op de pagina van 'De rode draad van tante Kaat'.
Wil je graag helpen of ken je iemand die materiaal wil sponseren, dan kan je ook via diezelfde kanalen contact opnemen. Alle hulp is meer dan welkom <3

6 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. *bloos* wat een compliment Davina. En hij komt idd weldra te koop. Ik hoop binnen een dikke maand alles online te krijgen.

   Verwijderen
 2. Geweldig en nog meer dat je lieve dochter al thuis is die tas wi, ik zeker kopen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Christiane. Nog even geduld en dan komen de eerste tassen online

   Verwijderen
 3. Ik ben zo onder de indruk van hetgeen jullie hebben meegemaakt en nog steeds doormaken! Ik draag graag mijn steentje bij! En inderdaad, jouw versie is echt top, dat gaat een mooie opbrengst opleveren!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Ann voor de lieve woorden, het gebruik van jouw patroon en de hulp !

   Verwijderen