dinsdag 24 april 2018

Twinning ... à la tante Kaat

Twinning ... matching outfits ... iedereen heeft er de mond van vol tegenwoordig. En ik vind het ook super schattig .... voor kleine kindjes, maar ik vrees dat noch zoon-, noch dochterlief te vinden zijn voor een outfit die matcht met die van mezelf. Gelukkig maar, want ik sta er nu zelf ook niet meteen voor te springen :) 

Maar toen ik via via op een Poolse website terechtkwam en deze prachtige kolibriestof tegenkwam, was ik toch verleid om eens een matchende set te maken voor mezelf : de Aster trui uit La Maison Victor (met heel veel aanpassingen) en een bijhorende shopper.


De Shopper is gemaakt uit 1 paneel, specifiek bedrukt om een tas van te maken. Je krijgt één groot paneel met daarop voor en achterkant en zelfs de draagriemen voorgedrukt. Een snel klaar projectje dus. Je hoeft niet eens patroondelen over te nemen, maten na te meten, ... alles is al voorbereid.


En nu we zo veel heen en weer slepen van en naar het ziekenhuis, was een nieuwe shopper wel weer eens leuk. Een fleurig accentje in de grauwe ziekenhuissfeer en meteen een ideale tas ook om een haakwerk in mee te nemen.


Zoals altijd waren er aan de Aster-trui ook weer wat aanpassingen nodig. Zowel de armen als de voor- en rugpand heb ik een flink stuk verlengd en hoewel ik helemaal geen brede armen heb, is ook de breedte van de mouw maar juist. Deze mouwen zijn gewoon in tricot en dan kan het wel, maar in een iets zwaarder materiaal, lijkt het me toch wel fijn dat de mouw ietsje losser zit. Eentje om te onthouden voor de volgende keer dus ;)


8 opmerkingen: