donderdag 12 april 2018

De "Lynn" sweater, een staaltje selfish sewing

Al eeuwen wou ik de Lynn van Pattydoo ook nog eens voor mezelf maken. Na 2 stuks voor Eliene gemaakt te hebben, kwam het er nu eindelijk van. Nog snel voor we op vakantie gingen aan de slag meteen stuk van de lampjesstof van See You At Six die ik nog had liggen. Met een beetje passen en meten, moest het wel lukken ... had ik gedacht. En ja hoor, het paste perfect. Alle patroondelen netjes op de stof gespeld en knippen maar ....  toen ging het mis. En goed mis. Door de patroondelen zo goed mogelijk in mekaar te willen passen, ben ik op het laatste nippertje nog wat met de mouwen gaan schuiven. En vraag me niet hoe het kon gebeuren, maar toen de schaar er in stond, zag ik dat ik de mouw gedraaid had .... grrrrr. Ramp oh ramp. De lampjes stof is immers al van 2 seizoenen terug, waar moet ik nu (en dan bedoel ik ook echt NU! want hij moest echt nog mee op verlof) nog aan die stof geraken? Na enige denkwerk ging er dan toch een lichtje branden. De sweater met kap werd er eentje met grote kraag. 

Met wat gepuzzel en veel passen en proberen, heb ik de kap kunnen inkorten tot een kraag en hield ik dus net genoeg stof over om die mouw opnieuw te knippen. Deze keer wel in de juiste richting :p en zo was hij dus nog net op tijd klaar om mee op vakantie te nemen. 
Ondertussen is de sweater al grondig getest. De kraag bevalt super goed maar de halsuitsnijding zou ik volgende keer toch een beetje willen aanpassen. Die is nogal wijd en voor een koukleum als ik dus niet echt ideaal. Ik wil hem dan ook graag nog een keertje terug maken in zo lekker dikke sweaterstof, weet je wel, die die zo pluizig is aan de binnenkant. Echt iets voor de winter. 

Maar het probleem met de halsuitsnijding is natuurlijk altijd op te lossen met een zelfgehaakte sjaal. Het patroon is gratis te downloaden bij Jellina's Creations en het garen is de Colortwist van Echtstudio

1 opmerking:

  1. Wat een leuk stofje! En je hebt er een hele mooie sweater mee gemaakt! De angst van iedere naaister: foutief knippen... Gelukkig is alles goed gekomen!

    BeantwoordenVerwijderen