dinsdag 6 februari 2018

Twee vliegen in één klap: patroon uittesten en restjes opwerken

Toen Anja van Schoten Stikt mij onlangs vroeg of ik het patroontje voor de nieuwe Sew Along even wou uittesten, moest ik niet lang nadenken. Het zou immers een tas worden en dan zwicht ik sowieso ;) Dat het een recycle-projectje is maakt het nog extra leuk en bovendien is het een ideale 'stash-buster'. De buitenkant is een ge-upcyclede jeans, zelfs de zakken en de broeksband worden gerecupereerd. Verder heb je enkel nog wat stof nodig voor de binnenkant, maar dat was al snel gevonden in de restjesbak. De standaardmaat van het patroon is ook nog eens economisch qua vliesverbruik, want je kan de versteving voor de tas net uit 1 hoogte krijgen. Geen overschotjes dus die weer ergens in de kast verzeild geraken ;)
Het patroon is van Sew Naturel 'Jeanstas' en met zijn duidelijke werkbeschrijving meteen een ideaal project voor beginners. Door zijn eenvoud is de tas ook heel gemakkelijk aan te passen aan jouw maten of ... aan de maten van jouw jeans. Want voor de opgegeven maten heb je minstens een volwasseneen jeans met een bootleg nodig. 

Het binnenvak verdeelde ik zelf onder in 3 vakken aan de ene en 2 vakken aan de andere kant omdat dat voor mij beter uitkwam. Daar kan je dus uiteraard zelf ook oneindig in variëren.

Kortom een leuk 'snel klaar' project voor weinig geld en met een super eindresultaat.Geen opmerkingen:

Een reactie posten