woensdag 2 augustus 2017

De Tamarillo top!

De Tamarillo top van Cherry Design (aka Juffrouw Kersjes) ... er is al heel veel over geblogd, geschreven, verteld, ..... en nee, ik blijf niet achterwege :)

Tijdens het naaiweekend had ik het geluk dat Sarah van C'est Saar er net eentje gemaakt had en ik 'm dus echt al eens kon passen. Wel leuk als je van tevoren al zeker bent over de maat en hoe ie er gaat uitzien. Na het weekend natuurlijk gelijk het gratis patroon gedownload, leuk stofje gekocht en meteen aan de slag gegaan. Omdat de top wel heeeeeeeeeeel erg lang uitviel, heb ik 'm meteen nog maar een klein stukje verlengd en er een zomerjurkje van gemaakt. Een handig vakantiejurkje. Ideaal voor kampeerders zoals wij. Effe door een sopje halen, op een kapstok laten drogen en hup even later kan je het jurkje weer aan ... perfect toch?

Na een eerste pasronde was ik wel even in paniek. Het patroon voorziet geen borstneep en ik had de indruk dat alles nogal wijd stond en ging gapen. Maar eens de bandjes er aan stonden (ik gebruikte gewoon wit jersey en geen boordstof - daarover zo meer) zag het er allemaal prima uit.

Alles viel netjes 'in de plooi' en het jurkje zit super comfortabel. Dit wordt beslist een patroontje dat nog heel vaak gaat gebruikt worden. Is het niet voor mezelf, dan beslist voor dochterlief, die is immers ook altijd wel te vinden voor wat nieuws in de kleerkast ;)

De bandjes

in plaats van boordstof te gebruiken, knipte ik bandjes van witte jersey, dat toch wel iets minder rekbaar is dan boordstof. Voor de halsuitsnijding heb ik 9 cm bijgeteld, wat prima bleek te zijn, voor de armen 6 cm en bij nader inzien had dat toch wel iets meer mogen zijn. Het is dus een beetje zoeken en proberen, maar voor deze keer zal het zo blijven. Volgende keer neem ik voor de armuitsnijding nog 2 cm extra.

1 opmerking:

  1. Hoi Katrin,

    Ik geraak niet op je nieuwe knutselblog...Kan je me de juiste link eens doorgeven zodat ik bij je langs kan komen?

    Groetjes,

    Lins

    BeantwoordenVerwijderen