maandag 26 juni 2017

Met vallen en opstaan

Oké, ik beken. Ik ben helemaal weg van de patronen van Pattydoo. Niet dat je zulke patronen niet ergens anders kan vinden, maar de vele super duidelijke stap-voor-stap filmpjes maken dat ik er helemaal aan verslingerd ben. Ik durf me nu zelfs te wagen aan de projecten
die mij eerder 'moeilijk' lijken. Na enkele gratis patronen gedownload te hebben (en gemaakt te hebben natuurlijk) heb ik me dan eindelijk toch eens gewaagd aan het bestellen van een pdf-patroon. Toch wel een ervaring op zich. Tientallen bladzijden rollen uit de printer en dan begint het plakwerk. Niet meteen de leukste bezigheid, maar nu ik de hoodie hier helemaal af bij me heb liggen, ben ik weeral bijna vergeten wat een gedoe het was en kriebelt het om weer eens iets anders te gaan proberen ;)

Maar goed, terug naar de hoodie. Ik bestelde dus het patroon van de Hoodie Lynn (Kapuzenpullover Lynn) en begon vol goede moed. Het filmpje hielp me stap voor stap op weg naar het eindresultaat. En met succes. Enkel nog het touwtje door de nestelringen en de trui was klaar .... Maar toen ging het mis. Grondig mis! :o) Bij het doortrekken van het touw kwam een van de nestelringen los. Ramp oh ramp. Wat nu gedaan? Heel de kap terug losmaken (met sierstiksel) zou een huzarenwerk worden. Dus raad gevraagd op FB. En toen kreeg ik van Melanie Hediger van Manufaktur Goldau de 'gouden' tip om niet heel de kap los te maken, maar enkel de zijnaad ter hoogte van het gat (de groene streep op de foto links). Mijn redder in nood! Het spaarde me heel wat uren los tornwerk uit. Maar goed, toen was het probleem nog niet opgelost natuurlijk. Eerst het gaatje met de hand terug wat verder dicht genaaid, dan stevigere vlieseline gekleefd (H250) en daarna nog een stukje katoen er achter (tip van Tinne van Naaisgerief) en ja hoor, het zit perfect nu. Kijk zelf maar mee ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten