vrijdag 23 juni 2017

Back in town ;)

Ruim 2 jaar is het alweer dat ik hier nog eens een berichtje postte. Geen tijd, geen zin, geen inspiratie, .... en vooral te lui ;) Maar toen ik vorige week met een bende naaigekke dames op weekend ging en iedereen enthousiast over haar blog begon te vertellen, ben ik toch maar eens gaan rondneuzen op al die leuke blogs. En begon het te kriebelen om zelf ook terug te gaan bloggen.

De afgelopen 2 jaar is er heel wat gebeurd, te veel om hier allemaal neer te pennen maar kort door de bocht: ik ben nog altijd bezig met allerhande gefreubel. Ben ondertussen wat naailesjes gaan volgen en heb mijn eerste zelfgemaakte kledingstukken in de kast hangen :) Geen speciallekes hoor, maar gewoon leuke, alledaagse dingen, beginnersprojectjes.Het naaiweekend dus. Met 35 dames trokken we van vrijdag tot zondag naar Westmalle om samen 24 op 24 bezig te zijn met onze hobby. En dat 24 op 24 mag je vrij letterlijk nemen. Ver na middernacht ratelden er nog naaimachines en 's ochtends voor 7 uur waren de eerste ijverige dames al terug in vorm.
De dagen voorafgaand aan het weekend was ik thuis al flink bezig geweest met het uittekenen van patronen, stof kiezen en knippen. Dus meteen na aankomst  kon ik al in gang schieten en 's anderendaags rolde dan ook mijn eerste werkstuk 'van de band': de Lynn Hoodie van Pattydoo voor Eliene. 

Zaterdag zag dan ook mijn Odette-je" nog het daglicht. Ik was meteen verliefd op deze stof van Mies en Moos en aangezien de Odette van LMV (mei-juni 2017) een eenvoudig patroon is, was de keuze snel gemaakt. En het resultaat mag er zijn ... al zeg ik het zelf :p
Ik heb wel een kleine aanpassing moeten doen. Het shirt valt nogal kort uit, dus ik heb het zelf met 2 cm verlengd.
Verder ben ik nog aan de slag gegaan met de Dusty top (ook een patroontje van LMV sept-okt 2015) maar dat was toch nog net iets te hoog gegrepen. Na heel wat kunst- en vliegwerk en dankzij de tip van een van de deelneemsters is nu de halsuitsnijding wel in orde, maar de mouwafwerking moet ik nog een keertje overdoen. Een beleg innaaien in een mouwloze top blijkt toch niet zo gemakkelijk. Maar al doende leer je en dit wordt dan ook meteen mijn #mysummer2017sewchallenge. 

Tinne van het Naaisgerief-blog heeft momenteel immers een leuke give-away lopen waarbij iedereen kans maakt die zijn/haar naaivrees bekent maakt. Wel, voor mij is dat dus onder andere die mouwafwerking.
Iemand die dus tips heeft, mag zich gerust hier melden. 


 Update: blijkbaar heeft blogspot in die twee jaar ook veranderingen doorgevoerd en  kreeg ik nu meteen een nieuw URL toegewezen. Wie nog een kijkje wil nemen op het oude blog kan terecht op:
http://scrapthings2.blogspot.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten